FRENCH PRESS - świetna alternatywa

Świetną alternatywą dla kawy parzonej w kubku, tzw. „zalewajki“, czy „po turecku, którą zdecydowanie odradzamy, jest French Press.

Sposób zaparzenia jest podobny ale tym razem lepszy, zdrowszy i o niebo smaczniejszy. Przed każdym zaparzeniem kawy najlepiej jest zmielić dość grubo świeżo palone ziarna, a to ze względu na wielkość oczek w sitku tłoczka. Wsypać odpowiednią ilość kawy do dzbanka French Press (ok 6 g kawy na 100 ml wody - standard ale naszym zdaniem nie musi to być ostra proporcja), zalać gorącą wodą o temperaturze około 95°C i zaparzać przez około 4 - 5 minut. Następnie sprasować tłoczkiem z sitkiem kawę i od razu całą zawartość dzbanka rozlać do filiżanek.

Jest to tani i szybki sposób zrobienia świetnej kawy o znacznej zawartości kofeiny.

Opinie klientów zobacz: wszystkie opinie

Twoja opinia może być pierwsza.

Pokazuje 0-0 z 0 opinii
Uwaga!
* pola wymagane Dodaj opinię