GoldTrommel ma sposób na AMERICANO
Mając dobrą świeżo paloną kawę warto wykorzystać jej wszystkie zalety.
Zrobienie odpowiedniego napoju kawowego nie jest trudne, ale potrzebna jest odrobina wiedzy, którą chętnie się z Państwem podzielimy.
Jeżeli pijecie Państwo na co dzień dużą filiżankę czy kubek kawy, a dysponujecie ekspresem automatycznym lub kolbowym proponujemy zrobić podwójne espresso, tj.: około 16 g kawy i 60 ml wody a następnie dolać maksymalnie 60 ml gorącej wody o temperaturze około 93°C.
Otrzymacie Państwo w ten sposób 120 ml napoju kawowego pełnego i łagodnego w smaku, a zarazem pozbawionego gorzkiego posmaku. Te proporcje można podwoić otrzymując 240 ml napoju kawowego - to duża filiżanka.
Często spotykane parzenie kawy dużą ilością wody w ekspresach automatycznych, czy kolbowych nie jest delikatnie mówiąc najlepszym rozwiązaniem. Gwarantujemy Państwu, że efekt jest od razu odczuwalny dla każdego.
Nasza idealna proporcja, którą stosujemy każdego ranka to: 2 x podwójne espresso i 75ml wody.
Na podstawie 0opinii naszych klientów
Twoja opinia może być pierwsza.